Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Tosty z kaszą gryczaną .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje dzieci polubiły te tosty od pierwszego gryza.Polecam.

Tosty z kaszą gryczaną .

Składniki:

Tosty z kaszą gryczaną .

 

  • 6 kromek chleba tostowego
  • 100 g kaszy gryczanej wcześniej ugotowanej
  • 1 biała cebula
  • pieprz do smaku,
  • 2 szczyptyprzyprawy typu vegeta
  • 6 łyżek szczypiorku
  • 6 plastrów sera gouda,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • margaryna lub masło do smarowania chleba

Sposób przygotowania:

Tosty z kaszą gryczaną .
Tacke aluminiową smarujemyolejem. W rondelku ,w warunkach domowych ,rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy drobno i przesmażamy dodając po chwili wczesniej ugotowana kaszę gryczaną . Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i vegetą. Układamy na tacce chleb posmarowany margaryna lub masłem.Nastepnie wykładamy na niego po łyżce kaszy zakrywając w całości jego powierzchnię Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, a następnie przykrywamy plastrem żółtego sera. Grillujemy na tackach do momentu rozpuszczenia sera.