Sposób przygotowania:
Tosty z limonkowym serem i sosem malinowojeżynowy
W miseczce rozcieramy za pomocą widelca biały ser, dodajemy śmietanę mieszamy. Serek doprawiamy cukrem, skórką i sokiem z limonki – mieszamy do połączenia się składników. Na patelni rozpuszczamy masło – dodajemy cukier i czekamy aż się rozpuści.
Dodajemy maliny i jeżyny i dusimy je około 10 minut na wolnym ogniu. Kromkę chleba tostowego smarujemy z jednej strony i posmarowaną stroną kładziemy ją na patelni grillowej.
Na chleb wykładamy porcję sera i porcję uduszonych owoców. Przykrywamy drugą kromką chleba, którą od góry również smarujemy masłem. Tosta lekko dociskamy i grillujemy go około 2-4 minuty ( aż do zarumienienia), następnie przekładamy go za pomocą łopatki na drugą stronę i smażymy kolejne 2-4 minuty.
To samo robimy z pozostałymi kromkami. Usmażonego tosta przekładamy na talerz, kroimy na pół, oprószamy cukrem pudrem i serwujemy, smacznego ; )
Dodajemy maliny i jeżyny i dusimy je około 10 minut na wolnym ogniu. Kromkę chleba tostowego smarujemy z jednej strony i posmarowaną stroną kładziemy ją na patelni grillowej.
Na chleb wykładamy porcję sera i porcję uduszonych owoców. Przykrywamy drugą kromką chleba, którą od góry również smarujemy masłem. Tosta lekko dociskamy i grillujemy go około 2-4 minuty ( aż do zarumienienia), następnie przekładamy go za pomocą łopatki na drugą stronę i smażymy kolejne 2-4 minuty.
To samo robimy z pozostałymi kromkami. Usmażonego tosta przekładamy na talerz, kroimy na pół, oprószamy cukrem pudrem i serwujemy, smacznego ; )
SylaUla