BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Tosty z pastą z awokado i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przekąska w sam raz na kolację , bardzo szybka i prosta w przygotowaniu .

Tosty z pastą z awokado i tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z pastą z awokado i tuńczyka

 

  • 3 kromki chleba tostowego
  • łyżka masła

 

  • pasta:
  • awokado
  • 2 łyżki tuńczyka w oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku

Sposób przygotowania:

Tosty z pastą z awokado i tuńczyka
Wydrążamy z awokado miąższ , przekładamy do miski , rozcieramy . Dwie łyżki tuńczyka odsączamy z oleju , dodajemy do awokado , razem ucieramy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Do masy dodajemy majonez , wszystko razem mieszamy . Kromki chleba kroimy w trójkąty , rumienimy na patelni , na maśle .Smarujemy je pastą . Ozdabiamy według wlasnego uznania .
Tosty z pastą z awokado i tuńczyka
Awokado umyjmy , wydrążmy miąższ i utrzyjmy na pastę .
Tosty z pastą z awokado i tuńczyka
Do awokado dodajmy tuńczyka , utrzyjmy razem .
Tosty z pastą z awokado i tuńczyka
Do utartej masy dodajmy łyżkę majonezu .
Tosty z pastą z awokado i tuńczyka
na rozpuszczonym masełku podsmażmy na rumiano tosty .