Sposób przygotowania:
Tradycyjna szarlotka z pianką
1) Z podanych skł. zagnieść ciasto. 1/3 włożyć do zamrażalki. Resztę rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę. Posypać cienko mąką. Na wierzchu ułożyć obrane i starte na tarce jabłka.
2) Z bliałek ubić pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i kisiel. Pianę ułożyć na jabłkach. Na wierzchu rozłożyć wyjęte z zamrażalki i starte na tarce ciasto. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Posypać cukrem pudrem.
2) Z bliałek ubić pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i kisiel. Pianę ułożyć na jabłkach. Na wierzchu rozłożyć wyjęte z zamrażalki i starte na tarce ciasto. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Posypać cukrem pudrem.