Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

tradycyjne kruche ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne ciasteczka i dobra zabawa w przygotowaniu

tradycyjne kruche ciasteczka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

tradycyjne kruche ciasteczka

 

  • 1/2 kg mąki
  • 30 dkg masła
  • 2 żółtka
  • 15 dkg cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka z otartej cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • marmolada lub masa kajmakowa(pół puszki masy gotowej kajmakowej połączyć z połową kostki masła)

Sposób przygotowania:

tradycyjne kruche ciasteczka
Masło z cukrem pudrem , cukrem waniliowym i żółtkmi utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , skórkę i sok z cytryny.Małymi porcjami cienko wałkować ciasto i wykrawać ciastka. Ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu posmarować i połączyć ciastka.
tradycyjne kruche ciasteczka
Etap 1

Tagi:

ciastka kruche