Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Tradycyjne opiekane sadzone jajko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tradycyjne opiekane sadzone jajko to doskonały dodatek do obiadu

Tradycyjne opiekane sadzone jajko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjne opiekane sadzone jajko

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne opiekane sadzone jajko
Na małej patelni roztapiamy łyżeczkę masła, po czym wbijamy jajko, które należy posolić i posypać szczyptą granulowanego czosnku, następnie przykrywamy pokrywką i czekamy aż żółtko się zetnie, a białko będzie podpieczone. Jajko należy przewrócić na drugą stronę i podpiec aby białko uzyskało ładny złoty kolor. Smacznego
Tradycyjne opiekane sadzone jajko
Na małej patelni roztapiamy łyżeczkę masła
Tradycyjne opiekane sadzone jajko
następnie wbijamy jajko,które solimy i doprawiamy delikatnie czosnkiem
Tradycyjne opiekane sadzone jajko
Kiedy jajko się zetnie pod przykryciem obracamy na drugą stronę
Tradycyjne opiekane sadzone jajko
Gotowe, podpieczone sadzone jajko - można podwać :)

Tagi:

jajko jajka