Sposób przygotowania:
Tradycyjne placki ziemniaczane
Ziemniaki i cebulę obieramy,trzemy na tarce do ziemniaków.Dodajemy jajka,sól i pieprz,oraz mąkę dokładnie mieszamy wszystko.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy porcje ciasta i lekko spłaszczamy,smażymy z obu stron na złoty kolor.Ja po pierwszej partii,zawsze próbuję wtedy wiem,czy czasami nie trzeba jeszcze dosolić.Podajemy gorące,można posypać cukrem,polać kwaśną śmietaną,ja najbardziej lubię same,a do tego zimne mleko z lodówki. SMACZNEGO.
A.B.
Pyza
msewka
Widzę,że mamy podobny problem a placki też uwielbiam.5
Paola
Moja teściowa dodawała jeszcze mały, utarty ząbek czosnku do tych pikantnych wersji placków. Było pysznie!
No to kto dziś uciera ? :D