A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Tradycyjne placki ziemniaczane

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Proste,ale zawsze pyszne. Ziemniaki i cebulę obieramy,trzemy na tarce do ziemniaków.

Tradycyjne placki ziemniaczane

Składniki:

Tradycyjne placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjne placki ziemniaczane
Ziemniaki i cebulę obieramy,trzemy na tarce do ziemniaków.Dodajemy jajka,sól i pieprz,oraz mąkę dokładnie mieszamy wszystko.Na rozgrzany tłuszcz kładziemy porcje ciasta i lekko spłaszczamy,smażymy z obu stron na złoty kolor.Ja po pierwszej partii,zawsze próbuję wtedy wiem,czy czasami nie trzeba jeszcze dosolić.Podajemy gorące,można posypać cukrem,polać kwaśną śmietaną,ja najbardziej lubię same,a do tego zimne mleko z lodówki. SMACZNEGO.