Sposób przygotowania:
Tradycyjny domowy rosół z makaronem
Kurczaka rozbieramy na części, odcinamy nóżki, skrzydełka, piersi z kurczaka (piersi odłożyłem) płuczemy i przekładamy do dużego garnka. Wołowinę płuczemy w zimnej wodzie i dodajemy do kurczaka. Całość zalewamy przegotowaną wodą (około 5-7 cm nad mięso) i gotujemy na bardzo wolnym ogniu. Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy, całą włoszczyznę płuczemy. Marchewkę i porę kroimy w plastry, pietruszkę wzdłuż na 4 - 6 części. Z zagotowanego rosołu zbieramy szumowinę, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, pokrojone warzywa razem z liściem kapusty oraz łyżlą soli - gotujemy na wolnym ogniu przez około 1,5 - 2 h, Następnie dodajemy natkę pietruszki, pieprz i magii, gotujemy przez około 20 minut po czym wyłączmy grzanie doprawiając do smaku. Podajemy z domowym makaronem