Sposób przygotowania:
Tradycyjny niedzielny rosół
Mięso oczyszczamy, korpusy kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy zimną wodą (tak, aby tylko przykryć mięso) i zagotowujemy pod przykryciem. Zmniejszamy ogień, aby zupa tylko lekko "pyrkała". Lekko solimy, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz ziarnisty i gotujemy przez 3 godziny. Warzywa obieramy, płuczemy. Marchew, seler i pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do rosołu. Gotujemy cały czas na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przecedzamy przez sito, w razie potrzeby ściągamy nadmiar tłuszczu. Podajemy z cienkim makaronem.
MagdaMM
Bernadetta
MagdaMM, zapraszam :)
edytaha
Bernadetta
Edytko, oczywiście, dla Ciebie zawsze :)
edytaha
Super :)))