paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Trójkąciki nadziewane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trójkąciki wspaniale sprawdzają się na przyjęciach.

Trójkąciki nadziewane grzybami

Składniki:

Trójkąciki nadziewane grzybami

 

  • 1 opak. mrożonego ciasta francuskiego,
  • 15 dag suszonych grzybów,
  • średnia cebula,
  • 2 jaja,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Trójkąciki nadziewane grzybami
Ciasto wyciągamy z lodówki na 3 godziny aby rozmarzło. Grzyby namoczyć dzień wcześniej. Miękkie ugotować i zemleć w maszynce z dużym sitkiem lub drobno pokroić. Wymieszać z surowym jajkiem i doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor,dodajemy do farszu grzybowego. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5cm i wycinamy kwadraty. Na każdym kwadraciku układamy trochę nadzienia i zlepiamy w trójkąty. Układamy na natłuszczonej blaszce i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut.

Tagi:

ciasto grzyby