Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Trufelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na poczatek mąkę delikatnie uprażyć na suchej patelni uważac by nie przypalić. Mleko z cukrem zagotować,potem ostudzić. Masło utrzeć dokładn

Trufelki

Składniki:

Trufelki

 

Sposób przygotowania:

Trufelki
Na poczatek mąkę delikatnie uprażyć na suchej patelni uważac by nie przypalić. Mleko z cukrem zagotować,potem ostudzić. Masło utrzeć dokładnie z żółtkiem, dodać mąkę, mleko, kakao, orzechy, aromat migdałowy i spirytus. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha , obtaczać np. w kawie, kakao lub w cukrze pudrze. Odstawić na 1 godzine do lodówki. Smacznego!:)