szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Trufelki kokosowo-rumowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

trufelki palce lizać z kokosem

Trufelki kokosowo-rumowe

Składniki:

Trufelki kokosowo-rumowe

 

  • 3/4 szklanki skondensowanego mleka
  • 4 łyżki masła
  • ¼ szklanki wiórków kokosowych
  • ¼ szklanki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 20 sucharków
  • 1 łyżeczka rumu
  • 1 szklanka startej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Trufelki kokosowo-rumowe
Sucharki drobno pokruszyć. W rondlu rozgrzać mleko, dodać masło i wymieszać, dodać wiórki kokosowe i kakao, wymieszać. Następnie dodać sucharki i mieszać do zgęstnienia, dolać rum. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Z masy uformować kulki i obsypać je tarta czekoladą. Można też obtaczać w drobno posiekanych orzechach.

Tagi:

czekolada