justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Trufle czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

można przechowywać w lodówce kilka dni

Trufle czekoladowe

Składniki:

Trufle czekoladowe

 

 

  • 200 ml śmietanka kremówka,
  • 4 łyżki masło,
  • 400 g czekolada deserowa,
  • 2 łyżka olejek mietowy,
  • kakao

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowe
śmietankę należy zagotować z masłem. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kawałeczki czekolady. Odstawiamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy olejek. Wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie wykładamy na pergamin formułując małe kuleczki. Znowu wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Tagi:

czekolada