Sposób przygotowania:
Truflowe ciasto czekoladowo-kawoweEtap 1

Cappuccino zalać wrzącą wodą.
Etap 2

Do gorącej kawy dodać cukier i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Mieszać, aż cukier i czekolada się roztopią i wszystko ładnie się połączy. Masę przestudzić.
Etap 3

Do czekoladowej masy dodać kakao i żółtka, wymieszać.
Etap 4

Dodać mąkę, ponownie wymieszać.
Etap 5

Białka ubić na sztywno.
Etap 6

Pianę z białek dodać do czekoladowej masy, dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Etap 7

Ciasto przelać do tortownicy (ok. 22 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia). Tortownicę owinąć od spodu folią aluminiową, następnie umieścić ją w większym naczyniu. Do naczynia wlać gorącą wodę do połowy wysokości tortownicy. Ciasto piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez ok. 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto dobrze ostudzić.