Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe na mlecznej czekol.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić. W misce masło utrzeć na puszystą masę z cukrem. Do masy maślanej cały czas ucierając wlewać stopniowo płynną przestudzoną czekoladę. Do miski dodawać po 1 żóltku i cały czas miksować. Mąkę przesiać do osobnej miseczki i stopniowo dodawać do masy maślano-czekoladowo-żóltkowej mieszając mikserem na małych obrotach. W kolejnej misce białka ubic na sztywno i delikatnie dodawać do ciasta, delikatnie mieszając. Tortownicę wysmarować masłem i wysypać kakaem. Wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 40-45 minut. Ciasto jest upieczone gdy patyczek jest suchy. Wyjąć ciasto z formy, przestudzić. Polewa: W rondelku roztopić margarynę. Dodać do niej stopniowo cukier puder i mieszać,aby nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać kakao, porządnie wymieszać. Ciepłą oblać ciasto. Ciasto można też posypać cukrem pudrem. Smacznego!