Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo-korzenne
Biszkopt korzenny : ubić żółtka i cukier puder oraz białka i cukier. Masę żółtkową połączyć z masą białkową i wymieszać z suchymi produktami ,odpiec w temp 190 stopni C przez około 40 minut. Czekoladowe ciasto musowe: Czekoladę z masłem rozpuścić , a białko z 4 jaj ubić ze 100g cukru. Do żółtek dodać 2 całe jaja i 80 g cukru i wymieszać .Zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy i dodać 30g grand marnier . Wymieszać z czekoladą i na końcu z białkami . Odpiec na pergaminie w temperaturze 180 stopni C przez 40 minut . Syrop: Wodę z cukrem zagotować dodać cynamon i brandy wymieszać . Mus czekoladowy: Czekoladę rozpuścić z masłem, dodać brandy i wymieszać z lekko ubitą śmietaną Połowę rozsmarować na czekoladowym cieście musowym , nałożyć biszkopt korzenny i nasączyć syropem . Pozostały mus czekoladowy rozsmarować na cieście i pozostawić do zastygnięcia .Polewa czekoladowa: Śmietanę zagotować , dodać czekoladę i brandy . Polać ciasto i udekorować czekoladowymi ozdobami .