Sposób przygotowania:
Truskawki w czekoladzie biało-czarnej
Truskawki dokładnie myjemy. Wstawiamy ćwiartkę szklanki wody w garnuszku i tabliczkę białej czekolady rozdrabniamy w rondelku. Dodajemy mleko modyfikowane. mieszamy łyżką, aby nam się nie przypaliło i roztapiamy porządnie. Gdy już rozstąpi się nam i powstanie jednolita masa maczamy truskawki w roztopionej białej czekoladzie. Kładziemy na talerzu i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po godzinie czasu do rondelka wlewamy resztę wody dodajemy kakao oraz rozdrabniamy tabliczkę mlecznej czekolady. wszystko roztapiamy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aby nam się nie przypaliło. Gdy masa będzie jednolita, to truskawki w białej czekoladzie maczamy w czekoladowej polewie. Odkładamy na talerz i posypujemy posypka kolorową Oetker. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. I po godzinie możemy śmiało zajadać :)