Sposób przygotowania:
Truskawkowa bajadera
Pokruszony biszkopt (lub biszkopciki) skrapimy syropem. Gotujemy budyń z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu mieszamy go od czasu do czasu, by nie powstał kożuch. Ucieramy masło do białości, małymi porcjami dodajemy budyń nie przerywając mieszania. Gdy krem jest gotowy dodajemy pokruszone herbatniki, biszkopty i rozdrobnione bakalie. Na prostokątne kawałki papieru do pieczenia rozsypujemy zmielone orzechu po czym rozkładamy masę kremową (1-2 cm). Przez środek masy układamy pas truskawek (umytych uprzednio i obranych z szypułek). Rolujemy masę wokół truskawek, zawijamy w papier i wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach, gdy masa stężeje kroimy roladki na mniejsze ciasteczka.
cris
jaNina
Cieszę się, że podsunęłam Ci pomysł :)
monikaT83
jaNina
Dziękuję :)