Sposób przygotowania:
Kakaowa kopuła z kremem śmietankowo-kokosowymETAP 1:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ucieramy do czasu jego rozpuszczenia.
ETAP 2:
Następnie dodajemy żółtka i przesiane mąki razem z proszkiem do pieczenia.
ETAP 3:
Na koniec dodajemy kakao i jeszcze chwilę miksujemy. Tak przygotowaną masę przelewamy do tortownicy o średnicy 21 cm, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy.
ETAP 4:
Po wystudzeniu z biszkopta odkrawamy 1,5 centymetrowy blat.
ETAP 5:
Cienki blat kroimy na 8 części.
ETAP 6:
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody. Studzimy. Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodajemy ostudzoną (ale nie stężałą) żelatynę i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy.
ETAP 7:
Krem wykładamy na grubszą część biszkopta. Formujemy łyżką i układamy wycięte wcześniej trójkąty jeden przy drugim. Schładzamy w lodówce.