Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami
Białka ubij ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodaj cukier i dalej ubijaj aż piana będzie gładka po czym dodawaj po 1 żółtku stale ubijając. Na koniec dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, całość delikatnie wymieszaj łyżką, gotowe ciasto piecz 30 min w 170 stop.
Upieczony biszkopt przekrój na pół, na dno tortownicy włóż jedną połówkę ciasta i przykryj je warstwą kremu wcześniej przygotowanego z mascarpone, cukru i ubitej śmietanki. Na warstwę kremu ułóż przekrojone na pół truskawki i całe borówki po czym zalej je tężejącą galaretką, całość wstaw do lodówki.
Kiedy galaretka zwiąże wyłóż na nią pozostałą porcję kremu i przykryj z wierzchu pozostałym płatem ciasta, gotowe ciasto wyjmij z tortownicy i posyp cukrem pudrem.
Upieczony biszkopt przekrój na pół, na dno tortownicy włóż jedną połówkę ciasta i przykryj je warstwą kremu wcześniej przygotowanego z mascarpone, cukru i ubitej śmietanki. Na warstwę kremu ułóż przekrojone na pół truskawki i całe borówki po czym zalej je tężejącą galaretką, całość wstaw do lodówki.
Kiedy galaretka zwiąże wyłóż na nią pozostałą porcję kremu i przykryj z wierzchu pozostałym płatem ciasta, gotowe ciasto wyjmij z tortownicy i posyp cukrem pudrem.
Jagodowa
lalunia
Magdalena88
CORAL