Sposób przygotowania:
Truskawkowe ciasto ucierane z gruszkami
Sok przecierowy o smaku truskawkowym dobrze zmiksować z jajkami, olejem, sypką galaretką i cukrem. Dodać mąkę graham połączoną z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną, krótko zmiksować na średnich obrotach tylko do połaczenia. Masa nie powinna być zmiksowana na gładko, bo będzie zbyt ciężka i może powstać zakalec.
Foremkę 25x30cm natłuścić, posypać bułką tartą i wylać ciasto. Ułożyć cząstki obranych gruszek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 165-170*C przez ok. 55-60 minut do suchego patyczka. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.
Foremkę 25x30cm natłuścić, posypać bułką tartą i wylać ciasto. Ułożyć cząstki obranych gruszek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 165-170*C przez ok. 55-60 minut do suchego patyczka. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.