Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Truskawkowe marzenie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortownicę natłuścić i wyłożyć biszkoptami. Pozostałe biszkopty pokruszyć i wyłożyć nimi wolną przestrzeń.

Truskawkowe marzenie

Składniki:

Truskawkowe marzenie

 

  • 20 dag biszkoptów
  • 50 dag truskawek
  • 20 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 białka
  • sok z 1/2 cytryny
  • tłuszcz do nasmarowania tortownicy

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowe marzenie
Tortownicę natłuścić i wyłożyć biszkoptami. Pozostałe biszkopty pokruszyć i wyłożyć nimi wolną przestrzeń. Truskawki oczyścić osuszyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, wymieszać z połową cukru, wyłożyć na biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodać cukier i cukier waniliowy, wyłożyć truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 - 180 stopni. C i piec do chwili aż nabierze złotego koloru.

Tagi:

biszkopt