Sposób przygotowania:
Truskawkowe tagliatelle
Na małym ogniu w rondlu rozpuszczamy cukier, aż będzie płynny. Dodajemy sok z cytryny oraz śmietanę. Wciąż na małym ogniu mieszamy, póki karmel z powrotem się nie rozpuści.
Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i delikatnie wyciągamy ziarna. Laskę wraz z ziarnami dodajemy do śmietany.
W trakcie gdy sos będzie się redukował, gotujemy makaron na półtwardo. Makaron odcedzamy i dodajemy wraz z kilkoma łyżkami wody z gotowania do śmietany.
Truskawki siekamy drobno i ¾ z nich dodaj do makaronu. Podajemy, gdy sos wraz z makaronem się dokładnie wymiesza.
Na środku talerza układamy plastry sera (naturalne) a na nich kładziemy makaron, tak aby ser wystawał spod makaronu. Całość obsypujemy resztą truskawek i świeżą miętą.
Źródło: materiały prasowe
Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i delikatnie wyciągamy ziarna. Laskę wraz z ziarnami dodajemy do śmietany.
W trakcie gdy sos będzie się redukował, gotujemy makaron na półtwardo. Makaron odcedzamy i dodajemy wraz z kilkoma łyżkami wody z gotowania do śmietany.
Truskawki siekamy drobno i ¾ z nich dodaj do makaronu. Podajemy, gdy sos wraz z makaronem się dokładnie wymiesza.
Na środku talerza układamy plastry sera (naturalne) a na nich kładziemy makaron, tak aby ser wystawał spod makaronu. Całość obsypujemy resztą truskawek i świeżą miętą.
Źródło: materiały prasowe