Sposób przygotowania:
Truskawkowe tiramisuETAP 1
Truskawki myjemy, osuszamy i usuwany z nich szypułki. Gotowe miksujemy, podgrzewamy i rozpuszczamy w nich łyżeczkę żelatyny. Tak przygotowane studzimy.
Między czasie przygotowujemy krem mascarpone. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. Do miski przekładamy serek. Ucieramy go dodając stopniowo utarte na puch żółtka.
ETAP 2
Gdy mus truskawkowy ostygnie maczamy w nim biszkopty.
Dno formy o wymiarach 24 x 16 cm wykładamy tak przygotowanymi biszkoptami. Biszkopty delikatnie polewamy musem, by wypełnił on szczeliny pomiędzy nimi.
ETAP 3
Na biszkopty wykładamy połowę kremu mascarpone
Etap 4
Na krem ponownie wykładamy warstwę biszkoptów obtoczonych w musie truskawkowym
ETAP 5
Całość przykrywamy pozostałą częścią kremu. Ciasto odstawiamy do chłodu, by krem zastygł.
Tiramisu przed podaniem oprószamy kakaem.