Sposób przygotowania:
Truskawkowe wspomnienie lata
W tortownicy układamy po okręgu namoczone przez chwilę ciastka,tak by zakryć całe dno tortownicy.Następnie w luki pomiędzy ciastkami układamy sparzone zurawiny i ciastka płaską częscią do góry.Rozpuszczamy galaretki w/g przepisu i studzimy,zimną wstawiamy do lodówki,aby stężała.Truskawki pozbawiamy szypułek i myjemy,miksujemy i przekładamy do garnka,słodzimy,dosypujemy kwasek,podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia cukru,do przestudzonego dodajemy mieszając żelatynę.Galaretkę kroimy w paski i układamy asymetrycznie na ciastkach,wyklądamy tężejącą pulpę truskawkową,wstawiamy do lodówki na ok.30 minut.Całość dekorujemy posypką,kroimy jak tort.Uwaga,deser jest BARDZO słodki.Smacznego.
msewka
Mirka227
5!
anullka7
Natala1210
iwi69