Sposób przygotowania:
Truskawkowe z galaretką
Ubij pianę z białek na sztywno. Dodaj do niej cukier oraz żółtka. Do tej masy wsyp mąkę i proszek. Margarynę rozpuść, następnie wlej ją do ciasta. Energicznie wymieszaj.
Wylej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszki. Na ciasto wysyp truskawki.
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz do zrumienienia się placka. Galaretkę rozpuść według przepisu z tyłu opakowania.
Po ostygnięciu ciasto zalej tężejącą galaretką truskawkową. Przed podaniem schłódź w lodówce. Życzę smacznego.
Wylej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszki. Na ciasto wysyp truskawki.
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz do zrumienienia się placka. Galaretkę rozpuść według przepisu z tyłu opakowania.
Po ostygnięciu ciasto zalej tężejącą galaretką truskawkową. Przed podaniem schłódź w lodówce. Życzę smacznego.