Sposób przygotowania:
Truskawkowe zaskoczenie
Ciasto przygotowujemy podobnie jak biszkopt. Białka ubijamy na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier puder i po jednym żółtku. Powoli wlewamy mleko, ciągle ubijając, stopniowo dosypujemy mąkę. Na koniec dodajemy skórkę z cytryny. Odstawiamy ciasto na kilka minut. W tym czasie formę o wymiarach 25x40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy ok 15 minut. Powinno trochę urosnąć i delikatnie przyrumienić się. Do miski wkładamy biały ser, dodajemy mąkę, cukier puder oraz waniliowy. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Nakładamy serową masę na upieczony, jeszcze ciepły, naleśnik oraz pokrojone w drobną kostkę truskawki. Zawijamy w roladę i zostawiamy na chwilę. Podajemy posypaną cukrem pudrem.