Sposób przygotowania:
Truskawkowiec
Przygotowanie ciasta:
Bardzo proste...zwyczajnie wszystkie skladniki ciasta mieszamy razem i wylewamy do wysmarowanej maslem i wysypanej bylka tarta trotownicy i pieczemy w temp. 175 st okolo 45 min.
Moze byc troche dluzej lub krocej...zalezy od piekarnika! Ostudzony nalezy przekroic na polowe.
Masa truskawkowa:
Ser ucieramy z cukrem i aromatem. Dodajemy polowe truskawek wczesniej zmiksowanych a druga polowe kroimy na malutkie kawaleczki.
Galaretke wraz z zelatyna rozpuszczamy w pol szklanki goracej wody i ostudzone dodajemy do masy. Kiedy masa zacznie sie scinac przekladamy ciasto zostawiajac odrobine na wierzch. Ciasto najlepiej skladac w zamknietej tortownicy. Wstawic do lodowki na godzine po czym ulozyc na wierzchu truskawki przeznaczone do dekoracji i zalac tezejaca galaretka! Chlodzic przez noc a nastepnie delektowac sie smakiem lata :)
Bardzo proste...zwyczajnie wszystkie skladniki ciasta mieszamy razem i wylewamy do wysmarowanej maslem i wysypanej bylka tarta trotownicy i pieczemy w temp. 175 st okolo 45 min.
Moze byc troche dluzej lub krocej...zalezy od piekarnika! Ostudzony nalezy przekroic na polowe.
Masa truskawkowa:
Ser ucieramy z cukrem i aromatem. Dodajemy polowe truskawek wczesniej zmiksowanych a druga polowe kroimy na malutkie kawaleczki.
Galaretke wraz z zelatyna rozpuszczamy w pol szklanki goracej wody i ostudzone dodajemy do masy. Kiedy masa zacznie sie scinac przekladamy ciasto zostawiajac odrobine na wierzch. Ciasto najlepiej skladac w zamknietej tortownicy. Wstawic do lodowki na godzine po czym ulozyc na wierzchu truskawki przeznaczone do dekoracji i zalac tezejaca galaretka! Chlodzic przez noc a nastepnie delektowac sie smakiem lata :)