iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1210]

Truskawkowo-porzeczkowy sos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Owocowy sos nadaje się do wszystkich deserów czy nawet naleśników.

Truskawkowo-porzeczkowy sos Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Truskawkowo-porzeczkowy sos

 

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowo-porzeczkowy sos
Truskawki umyć i oczyścić, następnie pokroić na mniejsze kawałeczki, porzeczki bez ogonków i truskawki przełożyć do garnka i zagotować po czym jeszcze gotować około 5 minut. Porzeczki maja się prawie rozgotować, a truskawki zostać w mniejszych lub większych kawałkach. Do rozgotowanych owoców dodać połamaną czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia, ewentualnie dosłodzić do smaku cukrem choć mi taka lekka kwaskowość odpowiada. Gorący sos przelać do wyparzonych, małych słoiczków i odstawić do wystudzenia. Sos przechowywać w lodówce.
Truskawkowo-porzeczkowy sos
Owoce przeprać i rozdrobnić truskawki
Truskawkowo-porzeczkowy sos
Do rozgotowanych owoców dodać biała czekoladę

Tagi:

czekolada