ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Truskawkowo rabarbarowe smaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspomnienie lata i truskawek

Truskawkowo rabarbarowe smaki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Truskawkowo rabarbarowe smaki

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 kropli aromatu migdałowego
  • 20 dag rozmrożonych truskawek
  • 15 dag rozmrożonego rabarbaru
  • Masa kremówkowa:
  • 250 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • śmietan fix
  • 3 kostki czekolady mlecznej
  • 4 łyżki mielonych orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Truskawkowo rabarbarowe smaki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym przez ok 4 minuty. dodać mąę z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na koniec dodać aromat migdałowy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć 3/4 masy. Na cieście ułożyć truskawki i rabarbar, a potem pozostałe ciasto.Piec 45-50 minut w 190 stopniach. Ostudzić. Kremówkę ubić z łyżką cukru waniliowego i śmietan fixem. Prtzełożyć na ciasto. Czekoladę zetrzeć na tarce i razem z orzechami udekorować ciasto.
Truskawkowo rabarbarowe smaki
3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę, potem ułożyć truskawki z rabarbarem
Truskawkowo rabarbarowe smaki
Na ostudzone ciasto przełożyćkremówkę i udekorować czekoladą i orzechami