Sposób przygotowania:
Truskawkowy budyń jaglany z jogurtem naturalnym
Wypłukaną kaszę jaglaną wrzucamy do rondelka, dodajemy szczyptę soli i zalewamy dwiema szklankami wody. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut, do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Odstawiamy do przestygnięcia.
Oczyszczone truskawki wrzucamy do blendera razem z kaszą, cukrem waniliowym, miodem i jogurtem naturalnym. Blendujemy na gładką masę.
Nakładamy budyń do pucharków i dekorujemy kawałkami truskawek oraz listkami mięty.
Oczyszczone truskawki wrzucamy do blendera razem z kaszą, cukrem waniliowym, miodem i jogurtem naturalnym. Blendujemy na gładką masę.
Nakładamy budyń do pucharków i dekorujemy kawałkami truskawek oraz listkami mięty.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka