Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z rabarbarem
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia (masa ma być grudkowata) z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęstą, gładką masę z 1 minutę na najwyższych obrotach.
Dwie formy silikonowe keksówki 20 cm lub 1 duża tortownica 24 cm, ciasto rozłożyć w formach, na wierzchu posypać kawałkami obranego rabarbaru.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 45 minut, do suchego patyczka.
Kakao, cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać ciasto, zostawić do zastygnięcia polewy.
Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć dość gęstą, gładką masę z 1 minutę na najwyższych obrotach.
Dwie formy silikonowe keksówki 20 cm lub 1 duża tortownica 24 cm, ciasto rozłożyć w formach, na wierzchu posypać kawałkami obranego rabarbaru.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 45 minut, do suchego patyczka.
Kakao, cukier puder wymieszać z gorącą wodą i polać ciasto, zostawić do zastygnięcia polewy.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki