Sposób przygotowania:
Truskawkowy deser jogurtowy
Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i blendujemy z cukrem pudrem na mus. Dodajemy jogurt i ponownie blendujemy.
Mus truskawkowo-jogurtowy przelewamy do miski i dolewamy tężejącą galaretkę-miksujemy. Piankę przekładamy do 4 szklanek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy nią piankę jogurtową. Górę posypujemy kolorową posypką.
Mus truskawkowo-jogurtowy przelewamy do miski i dolewamy tężejącą galaretkę-miksujemy. Piankę przekładamy do 4 szklanek i wstawiamy do lodówki, aż stężeje.
Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy nią piankę jogurtową. Górę posypujemy kolorową posypką.