Sposób przygotowania:
Sernik budyniowy na markizachETAP 1:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jasny krem. Dodać jajko i zmiksować do połączenia. Następnie dodawać po jednym żółtku i miksować po każdym do połączenia. Następnie na małych obrotach miksera dodać ser biały. Budyń rozmieszać w mleku i lać do masy serowej, wymieszać łyżką. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć na spodzie ciastka markizy przepołowione na pół tak aby były kremem do góry. Wylać na nie masę serową.
Sernik wstawić do piekarnika, na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą. Ciasto piec godzinę w temp. 170 stopni. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Wystudzony sernik posmarować czekoladą roztopioną z łyżką mleka w mikrofali lub w kąpieli wodnej i udekorować wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):