Sposób przygotowania:
Smaczny, łatwy piernik z dżememETAP 1:
Jajka, cukier utrzeć do spienienia z 3 minuty, wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą, wlać mleko, olej, wsypać przyprawę do piernika i połączyć dokładnie składniki z 2 minuty, dodać dżem (nie za gęsty, najlepiej niskosłodzony) i połączyć składniki.
ETAP 2:
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie g óra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie.
ETAP 3:
Ciasto przekroić na 3 blaty, dwie posmarować dżemem, blaty złożyć, lekko przycisnąć.
ETAP 4:
Lukier: cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier, posmarować lukrem piernik, posypać posypką kolorową, schować w chłodne miejsce.