Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Truskawkowy przekładaniec

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

sezon truskawkowy w pełni ,proponuję więc pyszne ,puszyste ciacho z dużą ilością słodkich , soczystych truskawek ;)

Truskawkowy przekładaniec

Składniki:

Truskawkowy przekładaniec

 

  • Robimy 3 biszkopty .

 

  • SKŁADNIKI NA JEDEN BISZKOPT :
  • 4 jaja
  • 7 dkg mąki
  • 12 dkg cukru
  • 4 łyżki ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • WARSTWA TRUSKAWKOWA :
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1/2 kg truskawek

 

Sposób przygotowania:

Truskawkowy przekładaniec
WYKONANIE : Żółtka oddzielamy od białek do żółtek dodajemy cukier kryształ i waniliowy , ucierając dodajemy wodę . Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , łączymy z utartymi żółtkami . Białka ubijamy na sztywno , delikatnie dodajemy do ciasta . Ciasto wylewamy na blachę o wymiarach 24/35 cm , pieczemy około 15 minut w 170 *C . W taki sam sposób robimy dwa pozostałe biszkopty . MASA SEROWA : Cukier ,galaretkę , cukier waniliowy i żelatynę mieszamy następnie zalewamy wrzątkiem i dokładnie rozpuszczamy Ser miksujemy , wlewamy przestudzoną ale nie zimną galaretkę jeszcze raz miksujemy tak aby nie było grudek Śmietanę ubijamy i łączymy z masą serową . Truskawki oczyszczamy ,pokroimy na mniejsze części , dodajemy do masy . WARSTWA TRUSKAWKOWA : Truskawki dokładnie płuczemy , obieramy i kroimy na połówki , galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wrzątku . SPOSÓB PRZEŁOŻENIA PLACKA : Biszkopt - masa serowa - biszkopt - truskawki- tężejące galaretki- biszkopt

Tagi:

biszkopt sery ser