Sposób przygotowania:
Truskawkowy przekładaniec
WYKONANIE : Żółtka oddzielamy od białek do żółtek dodajemy cukier kryształ i waniliowy , ucierając dodajemy wodę . Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , łączymy z utartymi żółtkami . Białka ubijamy na sztywno , delikatnie dodajemy do ciasta . Ciasto wylewamy na blachę o wymiarach 24/35 cm , pieczemy około 15 minut w 170 *C . W taki sam sposób robimy dwa pozostałe biszkopty . MASA SEROWA : Cukier ,galaretkę , cukier waniliowy i żelatynę mieszamy następnie zalewamy wrzątkiem i dokładnie rozpuszczamy Ser miksujemy , wlewamy przestudzoną ale nie zimną galaretkę jeszcze raz miksujemy tak aby nie było grudek Śmietanę ubijamy i łączymy z masą serową . Truskawki oczyszczamy ,pokroimy na mniejsze części , dodajemy do masy . WARSTWA TRUSKAWKOWA : Truskawki dokładnie płuczemy , obieramy i kroimy na połówki , galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wrzątku . SPOSÓB PRZEŁOŻENIA PLACKA : Biszkopt - masa serowa - biszkopt - truskawki- tężejące galaretki- biszkopt
zbysiowa
Anula
Ciasto wygląda niesamowicie apetycznie.
Bo
Madziu jestem , jestem :-) i zaglądam co u Was słychać :-)
Dziękuję za miły komentarz :-) bardzo mnie ucieszył :-)
Bo
Dziękuję :-)
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2