Sposób przygotowania:
Włoski przekładaniec
"O matko jakie pycha!":) - taki komentarz usłyszałam po pierwszym kęsie:) NIEBO W GĘBIE:) naleśniki: z mąki , jajka i mleko zrobić ciasto naleśnikowe. dodać cukier- dzięki niemu naleśniki będą ładnie brązowe- sól i proszek do pieczenia. dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki na maśle lub oliwie z oliwek pierś z kurczaka oczyścić, umyć , pokroić w cienkie plastry, ale niezbyt małe. na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić mięso , posypać papryką, solą i pieprzem. podsmażyć. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Z liści szpinaku usunąć ogonki. Śmietanę wymieszać z serem żółtym tartym. Tortownicę wysmarować tłuszczem następnie wysypać bułką tartą. na dnie układamy naleśnika , następnie pieczarki, kurczaka, ser oraz liście szpinaku. Ułożyć tak ok 5 warstw. Ostatnią warstwą jest naleśnik z pieczarkami i serem żółtym topionym. Przekładańca wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Ja podałam z brokułem w bułce tartej z parmezanem. Smacznego:)
elzbieta8960
A zresztą co ja się pytam....rekwiruje do ulubionych ;))
agabi22
mój mąż ciągle dopytuje kiedy znowu ją zrobię:) jest naprawdę pyszna, łatwa i szybka w zrobieniu:)
kołczu
aginaa
anna garbacz
polecam
marietta