Sposób przygotowania:
Truskawkowy tort
Żółtka utrzeć z cukrem i dwoma rodzajami mąki. Zalać gorącym mlekiem i wymieszać. Postawić na parze i ubijać mikserem ok. 15 minut. Odstawić do ostygnięcia. Masło i margarynę utrzeć na puszysty krem. Mieszając, dodawać po łyżeczce masy żółtkowej i połowę porcji rozgniecionych truskawek. Resztę owoców (kilka odłożyć do dekoracji) dodać w całości. Na ułożone w tortownicy biszkopty wyłożyć masę. Nakryć drugą warstwą biszkoptów, pokryć masą, ozdobić całymi lub pokrojonymi w plasterki truskawkami, przyozdobić miętą lub i zalać galaretką.
Marysia Gandzia
Termar
A co stoi na przeszkodzie..zeby spróbować...aaaaaaaaaaaaaaa wiem, wirtualne ciasto... zapraszam do mnie...ale dziś nie mam tortu truskawkowego,
Dziś mam W-Z-tkę z alkoholem dla dorosłych..
kinga
Termar
Rzeczywiście, zrobiłam błąd, ale nie w ilości... tylko powinna być 1 kostka Kasi i 1 kostka masła razem powinno być 500 g
kinga
Acha,teraz juz wszystko jasne:))