Sposób przygotowania:
Truskawkowy tort naleśnikowy
CIASTO: Mleko wlewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta i dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzany olej i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. SER I WYKOŃCZENIE: Ser przekładamy do miski. Dokładamy do niego cukier, żółtka oraz cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy całość. Jeśli ser jest twardy można dodać 1-2 łyżki mleka.Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Usmażone naleśniki przekładamy przygotowanym serem i pokrojonymi truskawkami. Po nałożeniu warstwy sera na pierwszy naleśnik wykładamy na niego po kilka połówek truskawek. Tak postępujemy do wyczerpania składników. Na gotowym torcie układamy kilka truskawek. Całość polecamy rozpuszczoną czekoladą.