kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Tuńczyk borghese

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka z tuńczyka w zmienionej wersji. Dla znudzonych klasyką!

Tuńczyk borghese

Składniki:

Tuńczyk borghese

 

  • 20 dkg tuńczyka z puszki w sosie własnym-patrzcie na wagę rybki a nie wagę konserwy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 10 dkg ziemniaków ugotowanych-obranych
  • majonez-1 malutki słoiczek
  • sok z 1 cytryny
  • kapary-1 słoiczek ok 200ml
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tuńczyk borghese
Tuńczyka odsączamy bardzo dokładnie,dzielimy na kawałki.Papryki kroimy w kostkę wielkości 1 cm.Mieszamy paprykę z tuńczykiem.Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.Mieszamy wszystkie składniki.+++Majonez ucieramy z sokiem z cytryny,dodajemy osączone dokładnie i  pokrojone w małą kosteczkę  kapary,doprawiamy solą i pieprzem a potem delikatnie mieszamy.Zalewamy majonezem sałatkę-nie mieszamy!Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.Smacznego!

Tagi:

sosy kapary