milan

milan

Kucharz
[Przepisów: 4]

Tuńczyk stir fry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super szybkie i super smaczne danie. Bardzo łatwe do przygotowania.Wszystko zajmuje tyle czasu, ile trwa ugotowanie makaronu. Czyli nie więcej jak 5 minut!

Tuńczyk stir fry

Składniki:

Tuńczyk stir fry

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3-4 łyżki kiełków na patelnie stir fry
  • kilka plasterków grzybów (borowik koreański albo pieczarki)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju orzechowego
  • natka
  • makaron soba

Sposób przygotowania:

Tuńczyk stir fry
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozgrzej patelnię, wlej łyżkę oliwy i szybko obsmaż pokrojone w plasterki grzyby. Posól i popieprz z obu stron. Przełóż je do miski, na patelnię wlej drugą łyżkę oliwy i podsmaż kiełki. Posól, popieprz. Odcedź makaron. Połącz wszystkie składniki. Podawaj z cząstką cytryny