KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Tuńczyk w sezamie .

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tuńczyk w sezamie, przyprawiony sosem sojowym.

Tuńczyk w sezamie . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tuńczyk w sezamie .

 

  • 2 cm fileta z tuńczyka,
  • sezam, pieprz, sól,
  • dobra oliwa,
  • sos sojowy do smaku,
  • imbir marynowany,

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w sezamie .
Kawałek tuńczyka skrapiamy sosem sojowym, nacieramy dokładnie pieprzem, solą, skrapiamy dobrą oliwą, posypujemy sezamek z każdej strony. Tuńczyka obsmażamy z każdej strony po kilka minut, tak aby w środku był surowy. Talerz dekorujemy zieleniną, z imbiru układamy kwiat, tuńczyka kroimy na równe paski, układamy na rukoli. Do dania podajemy sos sojowy do smaku, koniecznie lampka białego, schłodzonego wina, SMACZNEGO.
Tuńczyk w sezamie .
Tuńczyka myjemy i osuszamy papierem z każdej strony.
Tuńczyk w sezamie .
Rybę doprawiamy wszystkimi przyprawami .
Tuńczyk w sezamie .
Obsmażamy dokładnie z każdej strony ..
Tuńczyk w sezamie .
Talerz dekorujemy zieleniną i marynowanym imbirem, układamy tuńczyka.

Tagi:

sosy