Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Tuńczyk w sosie z cytryny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry dodatek do obiadu

Tuńczyk w sosie z cytryny

Składniki:

Tuńczyk w sosie z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk w sosie z cytryny
Tuńczyka odsączamy. Obieramy pomarańcze usuwając pestki, wkładamy do likieru pokrojone w kostkę. Cebulę i paprykę siekamy bardzo drobno i wkładamy do salaterki. Do tuńczyka dokładamy cebulę, paprykę, całość pokrywamy majonezem, zalewamy sokiem z cytryny, pomarańczą i posypujemy przyprawami. Cytrynę wydrążamy i napełniamy połówki masą z tuńczyka. Dekorujemy według uznania.