melisa

melisa

Kucharz
[Przepisów: 2]

Tunezyjski przysmak- pasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Odpowiednio przygotowane i pokrojone papryczki chili miksujemy z czosnkiem i przyprawami dodając oliwę. Zamykamy w pojemniku i do lodówce

Tunezyjski przysmak- pasta

Składniki:

Tunezyjski przysmak- pasta

 

  • kolendra 25 g, kminek-25g, suszona mięta- 1 łyżeczka, szczypta soli, szkl. oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Tunezyjski przysmak- pasta
Z papryczek po namoczeniu w ciepłej wodzie usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku i miksujemy z odrobiną soli i resztą składników. Przekładamy do pojemnika który łatwo można zamknąć i dodajemy oliwę z oliwek-wszytko mieszamy aby połączyć oliwę z resztą składników. Wkładamy do lodówki przynajmniej 12 godz aby się przegryzło.
Gotowa pasta może posłużyć nam do marynaty mięsa na grilla, czy też jako dip.