Twaróg smażony z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Twaróg smażony z pomidorami

Składniki:

Twaróg smażony z pomidorami

 

  • 25 dkg chudy twaróg,
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona Prymat,
  • 0,5 łyżeczki pomidory w proszku,
  • 0,25 łyżeczki czosnek granulowany Prymat,
  • 1 szt żółtko jaja,
  • 1 szczypta Sól

 

Sposób przygotowania:

Twaróg smażony z pomidorami
Najpierw twaróg rozgnieść widelcem na teflonowej patelni lub na zwykłej z odrobną oleju. Włączyć gaz i smażyć ser przez 5 minut. Wsypać sodę i ciągle mieszając smażyć przez kolejne 5 minut. Wsypać pomidory, czosnek i sól. Dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Po 5 minutach energicznie wmieszać żółtko. Ser przelać do wyłożonego folią spożywczą naczynia i pozostawić do ostygnięcia.

Tagi:

pomidory