Sposób przygotowania:
Twaróg w chlebie
Twaróg półtłusty przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku,dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Przygotować chleb;
Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko).
Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe.
Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm.
Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.
Do zmielonego twarogu dodać jajka, posiekaną świeżą miętę oraz soli do smaku,dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Przygotować chleb;
Skórki chleba bardzo cieniutko odkroić, wyjąć miąższ a wytworzoną przestrzeń delikatnie przeciągnąć masłem (bardzo cieniutko).
Następnie w utworzoną przestrzeń włożyć przygotowane nadzienie serowe.
Tak przygotowany chlebek pokroić na kromki szerokości około 1,5 cm.
Z jajek , mąki, śmietany lub jogurtu naturalnego oraz szczypty soli, przygotować ciasto, odłożyć na 15 minut, po czym kromki chleba maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Podawać z ulubionym zimnym sosem lub posypać cukrem.
gosia56
BozenaMatuszczyk