Sposób przygotowania:
Odrywany chleb z twarogiem, pieprzem i fetąETAP 1:
Chleb: Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier i sól, wbić jajka, dodać śmietanę.
ETAP 2:
Wyrobić odchodzące od dłoni, gładkie ciasto. Ostawić na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
ETAP 3:
Nadzienie: Twaróg przełożyć do miski, wbić jajka, doprawić cukrem i kolorowym pieprzem.
ETAP 4:
Całość pognieść dokładnie widelcem.
Fetę rozdrobnić na małe kawałki.
ETAP 5:
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 0,5-1 cm , wycinać kwadraty.
ETAP 6:
Keksówkę wysmarować masłem oraz wysypać bułką tartą, ustawić pionowo. ( tak by wygodnie było układać płaty ciasta)
Kwadraty układać na siebie uprzednio każdy posmarować twarogiem oraz posypać fetą.
Chleb skropić po wierzchu wodą.
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
SylaUla
Justi2401
demisec
Martyna12
Zgadzam się , niedzielne , leniwe śniadania zawsze powinny być rodzinne i wyjątkowe :) Dziękuję bardzo :)
Martyna12
Dziękuję Justysia , był pyszny , zniknął w jedno popołudnie nawet nie wiem kiedy :)
Martyna12
Gwarantuję że jest pyszny :) Dziękuję :)