Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1768]

Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pasta twarogowa z makrelą w pomidorach i nutą czosnku w naszym domu jest chyba od zawsze. Mama przygotowywała ją dla nas zazwyczaj w piątek.

Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

 

  • 120 g twarogu białego chudego
  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
Twaróg biały najlepiej chudy kruszymy bądź rozgniatamy widelcem i przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do twarogu. Puszkę z makrelą otwieramy i przekładamy ją wraz z sosem do miseczki i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Szczypiorek siekamy. Pastę podajemy oprószając szczypiorkiem.
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
Etap 1 twaróg kruszymy lub rozgniatamy widelcem
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
Etap 2 do sera dodajemy czosnek i makrelę wraz z sosem
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
Etap 3 szczypiorek siekamy do oprószenia
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach
Etap 4 całość mieszamy do połączenia składników