Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do takiej pasty można dodać inny gatunek ryby wędzonej.

Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.

Składniki:

Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej ryby, sera i cebuli.
Makrelę dokładnie oczyścić z ości, usunąć skórę a mięso rozdrobnić widelcem. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ser twarogowy przemielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Do miski włożyć margarynę, dodać przemielony ser i dokładnie utrzeć. Następnie do sera dodać posiekaną cebulę, śmietanę i mięso z ryby. Wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem.