Sposób przygotowania:
Twarogowe placuszki
Białka oddzielić od żółtek. Twaróg zmiksować z cukrami, mąką, ekstraktem, solą, mlekiem, żółtkami oraz proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać do masy. Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni. Nakładać porcję ciasta, formując okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego! (inspiracja/ źródło: jeden z blogów)
Białka ubić na sztywno, a następnie delikatnie wmieszać do masy. Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni. Nakładać porcję ciasta, formując okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego! (inspiracja/ źródło: jeden z blogów)